cursuri online Referate
Referate
Referatul.ro » Referate » Turism » Statiuni din Romania
Statiuni din Romania
Marime: 0 kb        Pentru: liceu        Nota: 6,00        Voturi: 2        Afisari: 1,297        Download: 37
Ti-a fost util acest referat? Te rugam sa-i dai o nota:
6,00 (2 voturi)
Statiuni din Romania
Pentru numeroase persoane vacantele in statiunile de recreere constituie o placuta si luxoasa relaxare. Pentru altii curele de ape minerale, mofetele (surse naturale de dioxid de carbon) precum si baile de noroi constituie componentele unui tratament complex al diverselor afectiuni.Pentru amandoua aceste tipuri de vizitatori Romania poate fi un adevarat miracol. Preturile sunt foarte rezonabile. Exista nu mai putin de 3000 de izvoare termale aflate aici. Tara noastra are 70 de statiuni balneoclimaterice dintre care unele au fost fondate de catre vechii romani. Astazi pacientii vin de pe tot cuprinsul Europei pentru a primi ingrijirile unor specialisti foarte competenti in clinicile bine dotate din statiunile cele mai bune. In paralel cu aceste ingrijiri ei se pot bucura de minunatele privelisti oferite de aceste locuri de vacanta.
Cele mai importante statiuni asigura tratarea afectiunilor reumatice, cardio-vasculare, respiratorii, precum si a numeroase tulburari ale sistemelor digestiv si nervos. Mai trebuie sa mentionam aici si tratarea unor probleme dermatologice si ginecologice. Toate tratamentele se desfasoara sub stricta supraveghere a Institutului oficial de medicina generala, balneologie si recuperare. Durata normala a unui sejur intr-o astfel de statiune este de doua sau trei saptamani. La sfarsitul acestei perioade se poate primi un buletin medical complet incluzand diagnosticul dumneavoastra, rezultatele testelor precum si recomandari.
Baile Herculane
INTRODUCERE
Cea mai renumita statiune balneoclimaterica este Baile Herculane.
Este un oras mic situat pe cursul raului Cerna in zona Valea Cernei. Dar este totodata si statiune renumita a Romaniei. Unul din puctele forte ale statiunii il reprezinta izvoarele cu apa fierbinte, cu numeroase proprietati curative, descoperite inca de pe vremea romanilor. Cele cincisprezece izvoare cu ape minerale si termale existente aici sunt folosite in tratarea afectiunilor reumatice, nervoase si nutritionale. Valea Cernei se intinde intr-o zona cu munti maiestuosi de ambele parti, o incantare pentru ochiul si sufletul turistului si surprinde noul venit prin oferta valoroasa pe care o prezinta.
ASEZARE GEOGRAFICA
Orasul se gaseste in sud-estul Romaniei, in judetul Caras-Severin, situta in Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti la vest si Muntii Cernei la est, la 41 km de municipiul Drobeta-Turnu Severin (capitala judetului Mehedinti), populatia era de 6.076 locuitori la 1 iulie 1991. Pentru a ajuge in Herculane exista mai multe variante: cu trenul, pe jos, cu bicicleta, cu masina, etc. Daca vii de departe si alegi trenul exista doua directii din care poti ajunge: din Bucuresti (in sase ore), din Timisoara (2 1/2 ore). Daca alegi masina poti folosi E 70 din ambele directii; aceasta poate fi mai confortabil, chiar poate mai ieftin.
DESPRE CAZARE
Oferta este foarte larga, exista multe hoteluri incantatoare, camping-uri pentru cort, casute, ai si posibilitatea de a dormi la o persoana privata, care poate fi cel mai ieftin mod.
CLIMA
In aceasta parte a Romaniei are influente mediteraniene exista multe izvoare fierbinti, iar vara poate fi prea cald pentru a face catarari. Iarna nu este prea multa zapada, dar este inca prea rece pentru catarari.
UN PIC DE ISTORIE
Statiunea Baile Herculane are o istorie multimilenara. Numeroasele descoperiri arheologice demonstreaza existenta oamenilor in aceste locuri inca din Epoca Paleolitica. In timpul celor aproape 165 de ani de dominatie romana in Dacia, statiunea Herculane era cunoscuta peste tot in Imperiul Roman. Amenajarile in stanca, conductele arata ca aici veneau reprezentantii aristocratiei romane, locul devenind un centru de vacanta al Imperiului. Au fost descoperite sase statuete dedicate zeului Hercules, dupa care s-a dat numele statiunii. O copie de bronz a uneia dintre ele, realizata in 1874, este vazuta si azi in statiune si a devenit unul din simbolurile locului. Este, asadar, cea mai veche statiune din Romania, numita in vremurile romanilor "Ad aquas Herculis sacras" (atestarea sa documentara dateaza inca dinainte de 153 E.N.
EFECTELE CURATIVE
Astazi, statiunea este vizitata datorita efectelor ei curative: izvoare termale fierbinti cu sulf, clor, sodiu, calciu, magneziu, oligominerale, ape tonice si puternica ionizare negativa a aerului cu efecte sanatoase asupra corpului uman. De jurul imprejurul statiunii exista aceste izvoare bogate in minerale care trateaza diverse afectiuni, cum ar fi: problemele reumatice ,inflamatorii, articulare, problemele neurologice (pareza, paralizia), problemele nervoase si nutritionale, ginecologice, dermatologice, obezitatea. Exista aici o gramada de camere de masaj prin hidroterapie, kimioterapie, electroterapie, piscine termale in aer liber, sali de gimnastica si de sauna . Se pot efectua atat cure interne cat si externe. Datorita temperaturii inalte a apelor minerale si a mineralizarii bogate, actiunea lor este complexa si din punct de vedere psihologic. Dar exista si o serie de contraindicatii, cum ar fi: tuberculoza, bolile ficatului, ulcer, hipertensiune arteriala.
Alte referate Turism
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
Turismul in Japonia liceu 10,00 35 0 kb
Bauturile destinate turistilor in pensiunea turistica si agroturistica liceu 7,50 55 0 kb
Activitatea de tiketing in transporturile aeriene facultate 10,00 97 0 kb
Muzeul Ceasului Ploiesti gimnaziu 10,00 33 0 kb
Manastirea Govora liceu 6,00 80 0 kb
Distributia produselor turistice pe Internet facultate 6,83 100 0 kb
Turismul in Polonia liceu 4,33 93 0 kb
Statul Vatican liceu 10,00 33 0 kb
Agentia de turism - principalul intermediar din cadrul industriei turismului Liceu 5,00 38 0 kb
Grecia - monografie liceu 10,00 48 0 kb
Top download la Turism
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
Hotel Parc gimnaziu 4,30 154 0 kb
Factori naturali in turismul balnear liceu 5,00 149 0 kb
Turismul si rolul lui in viata oamenilor gimnaziu 3,60 148 0 kb
Dimensiunile pietei turistice liceu 10,00 136 0 kb
Turismul in Romania liceu 5,70 123 0 kb
Turismul in Italia liceu 4,50 121 0 kb
Cehia gimnaziu 10,00 120 0 kb
Agroturismul liceu 5,75 118 0 kb
Turismul European liceu 4,71 101 0 kb
Distributia produselor turistice pe Internet facultate 6,83 100 0 kb
Categorii referate
Administratie
Agronomie
Alimentatie publica
Anatomie
Arta
Asistenta sociala
Astrologie
Astronomie
Automatica
Biologie
Chimie
Comert
Confectii
Contabilitate
Diverse
Drept
Ecologie
Economie
Educatie fizica
Educatie sexuala
Engleza
Filologie
Filosofie
Finante Banci
Fizica
Franceza
Geografie
Germana
Informatica
Istorie
Italiana
Jurnalism
Latina
Logica
Management
Marketing
Matematica
Mecanica
Medicina
Muzica
Pedagogie
Psihologie
Publicitate
Religie
Romana
Sociologie
Spaniola
Statistica
Stiinte politice
Tehnologie
Transporturi
Turism
Referate noi Top 10 Download
1. Judetul Iasi-obiective turistice - Turism
2. Manastirea Govora - Turism
3. De vizitat in Cluj - Turism
4. Manastirea dintr-un Lemn - Turism
5. Marea piramida de la Giseh - Turism
6. Program de organizare si comercializare a produsului turistic Muntii Apuseni - Turism
7. Dimensiunile pietei turistice - Turism
8. Turismul in Polonia - Turism
9. Sase manastiri oltene - Turism
10. Turismul rural in zona Bran-Moeciu - Turism
cursuri
Copyright © 2013 - Referatul.ro - toate drepturile rezervate