cursuri online Referate
Referate
Referatul.ro » Referate » Publicitate » Publicitatea pe internet
Publicitatea pe internet
Marime: 0 kb        Pentru: Liceu        Nota: 10,00        Voturi: 2        Afisari: 1,279        Download: 34
Ti-a fost util acest referat? Te rugam sa-i dai o nota:
10,00 (2 voturi)
Publicitatea pe internet
1.SCURT ISTORIC AL PUBLICITATII PE INTERNET
In urma cu doar 40 de ani televiziunea era considerata “o noua media” si acum 15 ani televiziunea prin cablu a fost apreciata la fel. La inceputurile lor fiecare dintre aceste “noi media” a trebuit sa-si dovedeasca valoarea pentru a-i convinge pe anuntatori sa difuzeze un spot publicitar, iar Internetul se gaseste in aceasta situatie in prezent.
Apartine publicitatea pe Internet de planurile media? Aceasta este intrebarea pe care directorii executivi o pun directorilor responsabili cu promovarea produselor. Acestia i-au intrebat la randul lor pe directorii agentiilor de publicitate iar ei au pus aceeasi intrebare departamentelor lor media. Raspunsul a fost categoric DA-indiferent de marca despre care este vorba sau de categoria din care face parte. Faptele confirma acest raspuns:
Audienta TV migreaza spre Internet
Reducerea treptata a audientei retelei de televiziune in timpul anilor 1980 si 1990 a modificat planurile media pentru totdeauna. La inceputul anilor ’80 televiziunea era usor de planificat si cumparat tinand cont de faptul ca erau doar trei retele de televiziune de luat in considerare. Apoi, a aparut televiziunea prin cablu, apoi o a patra retea denumita FOX urmata de multe oferte de fuzionare si de numeroase inregistrari de noi retele ca: Paramount si WB. Noile optiuni au continuat sa fragmenteze televiziunea traditionala iar bugetele de publicitate au urmat aceeasi tendinta.
Istoria recenta a televiziunii a demonstrat ca in cele din urma bugetele media sunt pragmatice. Deoarece audienta migreaza, planurile media au aceeasi evolutie confirmand scopul oricarei marci de a-si atinge audienta tinta intr-un mod eficient. Explozia peisajului media din anii ’90 determinata de fragmentarea crescanda a audientei TV si de popularitatea Web-ului au determinat inceperea acestui proces. Asemanator anilor ’80 si inceputului anilor ’90 proiectantii media si-au adaptat planurile astfel incat sa ia in considerare numarul mereu crescator de persoane care isi petrec timpul on-line in detrimentul altor media.
Prima dovada a migratiei audientei a aparut in vara anului 1996 intr-un raport al firmei Forrester Research. Cercetatorii i-au intrebat pe utilizatorii de computere la ce activitati au renuntat pentru a petrece mai mult timp la calculator. In timp ce 24% au recunoscut ca au renuntat la o parte din timpul dedicat mancatului si somnului, peste trei sferturi din respondenti isi petrec mult mai putin timp la televizor in favoarea computerului. La scurt timp dupa publicarea acestui raport, a fost realizat un alt studiu de catre Georgia Institute of Technology’s Graphic, Visualization and Usability Center (GVU). Acest studiu a fost realizat pe Internet si ii chestiona pe respondenti in legatura cu obiceiurile lor de telespectatori si cu impactul pe care Internetul l-ar putea avea asupra lor. In urma acestei cercetari s-a constatat o schimbare importanta in obiceiurile legate de media, 37% dintre respondenti afirmand ca utilizeaza Web-ul zilnic in defavoarea televizorului. La inceputul anului 1997 MSNBC a remarcat faptul ca mai putin de un milion de familii din SUA se uitau in primul rand la televizor in comparatie cu aceeasi perioada din 1996, sursa folosita fiind raportul Nielsen din februarie 1997. Simultan, Nielsen si CommerceNet au realizat un studiu referitor la Internet, in urma caruia au aflat ca audienta on-line a nord-americanilor s-a dublat in ultimele 18 luni. Este evident ca, concluziile celor doua studii sunt departe de o coincidenta. Aceasta migrare a audientei televiziunii catre Internet este impresionanta. Nu numai ca are loc o schimbare fundamentala in obiceiurile media dar audienta Internetului este reprezentata de populatia tinta cea mai dorita de marketeri fiind greu de atins, bine educata si cu venituri mari.
Astfel, Internetul este media cu cea mai rapida crestere din istorie.
Publicitatea pe Internet a inceput in 1994 cand au fost vandute primele bannere publicitare (Hotwired, octombrie 1994) si a fost realizat primul browser comercial valabil pe Web, Netscape Navigator 1.0 (Noiembrie 1994). Intr-un studiu, Mary Meeker, Morgan Stanley si echipa lor de cercetatori au examinat indeaproape rata de adoptie a Internetului, in contrast cu alte “noi media” inventate in acel secol: radioul, reteaua de televiziune si televiziunea prin cablu. Ca metoda de masurare comuna au examinat numarul de ani necesitat de fiecare media pentru a atinge 50 de milioane de utilizatori americani. Meeker a estimat ca Internetul va avea 50 de milioane de utilizatori in 5 ani in timp ce televiziunea a atins aceasta cifra in 15 ani iar radioul in 38 de ani.
Alte referate Publicitate
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
Publicitate si promovare Liceu 5,50 40 0 kb
Relatiile publice si publicitatea firmei Liceu 4,67 62 0 kb
Promovare si publicitate AVON Facultate 4,75 104 0 kb
Piata publicitatii Facultate 10,00 38 0 kb
Publicitatea pe internet Liceu 10,00 34 0 kb
Stereotipurile in publicitate Facultate 6,00 32 0 kb
Relatii publice - lobby, publicitate si reclama Liceu 10,00 37 0 kb
Publicitatea-mijloc de comunicare Liceu 6,00 38 0 kb
Introducere in publicitate Liceu 9,00 96 0 kb
Publicitate pe internet Gimnaziu 10,00 37 0 kb
Top download la Publicitate
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
Promovare si publicitate AVON Facultate 4,75 104 0 kb
Introducere in publicitate Liceu 9,00 96 0 kb
Manipularea prin publicitate Liceu 10,00 92 0 kb
Relatiile publice si publicitatea firmei Liceu 4,67 62 0 kb
Rolul publicitatii intr-o societate de consum Liceu 4,50 61 0 kb
Publicitatea Facultate 10,00 40 0 kb
Publicitate si promovare Liceu 5,50 40 0 kb
Piata publicitatii Facultate 10,00 38 0 kb
Publicitatea-mijloc de comunicare Liceu 6,00 38 0 kb
Relatii publice - lobby, publicitate si reclama Liceu 10,00 37 0 kb
Categorii referate
Administratie
Agronomie
Alimentatie publica
Anatomie
Arta
Asistenta sociala
Astrologie
Astronomie
Automatica
Biologie
Chimie
Comert
Confectii
Contabilitate
Diverse
Drept
Ecologie
Economie
Educatie fizica
Educatie sexuala
Engleza
Filologie
Filosofie
Finante Banci
Fizica
Franceza
Geografie
Germana
Informatica
Istorie
Italiana
Jurnalism
Latina
Logica
Management
Marketing
Matematica
Mecanica
Medicina
Muzica
Pedagogie
Psihologie
Publicitate
Religie
Romana
Sociologie
Spaniola
Statistica
Stiinte politice
Tehnologie
Transporturi
Turism
Referate noi Top 10 Download
1. Publicitate si promovare - Publicitate
2. Publicitatea-mijloc de comunicare - Publicitate
3. Introducere in publicitate - Publicitate
4. Rolul publicitatii intr-o societate de consum - Publicitate
5. Un document lingvistic si sociologic-mica publicitate - Publicitate
6. Manipularea prin publicitate - Publicitate
7. Publicitatea pe internet - Publicitate
8. Relatiile publice si publicitatea firmei - Publicitate
9. Publicitate pe internet - Publicitate
10. Piata publicitatii - Publicitate
cursuri
Copyright © 2013 - Referatul.ro - toate drepturile rezervate