cursuri online Referate
Referate
Referatul.ro » Referate » Romana » Print si cersetor
Print si cersetor
Marime: 0 kb        Pentru: liceu        Nota: 5,40        Voturi: 5        Afisari: 930        Download: 26
Ti-a fost util acest referat? Te rugam sa-i dai o nota:
5,40 (5 voturi)
Print si cersetor
In cel de-al doilea sfert al secolului al XVI-lea ,intr-o zi oarecare ,se nasc doi copii:un copil pe care nu-l dorea nimeni,dintr-o familie săraca,ce avea numele de Canty;si un copil născut intr-o familie regala cu numele de Tudor,care îl dorea insa,dar de asemenea,toata Anglia îl dorea.
Tudor era printul mostenitor al tronului tatălui sau,iar Tom Canty era un copil ce ducea o viata mizerabila alături de familia sa care era destul de numeroasa.
Tom locuia in apropierea Podului Londrei,intr-un cartier saracacios,murdar si plin de betivi. Casa lui,se afla intr-un adânc de înfundătura, numit Offal Court, langa Pudding Lane. Era mica, darapanata si suprapopulata de sărmane familii mizere. In acea casa,Tom trăia alături de mama si bunica sa,de tatăl sau, John si de surorile sale gemene Bet si Nan. Tatăl si bunica sa erau doi demoni cu “sufletul,, hain si nişte beţivani aroganţi.
In acea casa locuia si un preot cu inima mare,care îl invata pe Tom sa citească,sa scrie si l-a mai invatat si putina latina,dar de asemenea,ii spunea tot felul de povesti despre prinţi si eroi. Zi după zi Tom isi dorea din ce in ce mai mult sa devina prinţ si a început sa aibă un vocabular mai elegant si sofisticat.
Intr-o zi oarecare ,Tom a plecat de acasă si s-a dus in depărtare intr-o anume direcţie, pana a ajuns la palatul regelui. De partea cealaltă a gardului era un prinţ iar Tom a vrut sa seapropie de gard dar o garda personala a prinţului i-a spus sa plece, iar Tom se prefăcea ca nu-l aude dar garda i-a dat una. Văzând acestea, prinţul l-a chemat pe Tom ,i-a dat un prânz copios si au discutat despre vieţile lor. După o lunga conversaţie,Tudor a vrut sa facă schimb de haine cu Tom, deoarece asemănarea dintre ei era izbitoare si au făcut schimb de locuri. Tom a devenit un aşa zis prinţ, iar Tudor un cerşetor.
Tudor,ajuns in lumea cruda din Offal Court,el inca mai avea aerele sale regale, iar lumea când îl auzea ca le dădea porunci, unii râdeau de el,îl batjocoreau, iar unii chiar îl luau la bătaie. După ce l-a lăsat toata lumea in pace, l-a găsit tatăl lui Tom si l-a dus acasă dar bineînţeles ca era beat mort si i-a mai dat si o mama de bătaie.
Intre timp,Tom era la palatul regelui si era slujit de o mulţime de oameni, care ii aduceau tot felul de onoruri,dar Tom nu stia ce trebuie sa faca,deoarece era speriat ca daca va fi demascat,il vor duce la spanzuratoare si s-a gandit sa fuga si sa-l gaseasca pe print,dar a ramas in castel.
Regele s-a inbolnavit ,iar printul trebuia sa devina rege,dar Tom nu era adevaratul print,iar Tudor trebuia incoronat drept rege.In sufletul lui Tom era o mare neliniste si isi dorea sa se intoarca la familia sa si la bataile primite de la tatal sau.
Tom s-a mai obisnuit cu regalitatea palatului,dar din pacate pentru Tudor,nu isi putea controla regalitatea.
Intr-o zi ,regele l-a chemat pe Tom la el si i-a poruncit sa-i aduca sigiliul,dar din pacate nu stia ce este acela.Dupa foarte multe eforturi,Tom si-a amintit ca atunci cand a facut schimb de haine cu printul,avea in buzuzar o chestie pe care el o folosea sa sparga alunele pe care a pus-o intr-o armura.
Adevaratul print de Galles,era ratacit printre haimanalele amuzate de el,dar o singura persoana i-a luat apararea,Miles Hendon.Miles era o persoana renegata de fratele sau Hughes care i-a luat dreptul la mostenire.
La palat a murit regele iar printul mostenitor trebuia sa-i ia locul regelui,dar totodata si obligatiile fata de popor.In cinstea regelui se faceau pregatirile si festivitatile pentru banchetul oficial.
La banchet au fost prezente foarte multe personalitati regale care aratau ca persoanele din basmele sale.Au venit amirali ,curteni si multa alta lume ,printre care si unchiul lui Tudor,Contele Hertford.
Intre timp,Printul si salvatorul sau,Miles Hendon au plecat catre Podul Londrei,unde locuia Miles.Odata ajunsi acolo, si-au spus fiecare povestea lor.Cand Tudor a terminat sa isi spuna povestea,Miles nu l-a crezut dar a hotarat sa se poarte cu el ca cu un print.Miles i-a adus ceva de mancare de la hanul apropiat,o mancare calda si buna ,nu ca cea de la palat dar nici ca cea de la familia Canty.Dupa ce a mancat, s-a culcat si a asteptat a doua zi.
Alte referate Romana
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
O cercetare critica asupra poeziei romane de la 1867 liceu 6,00 72 0 kb
Venere si Madona de Mihai Eminescu liceu 7,36 191 0 kb
Pasa Hassan - apartenenta operei la genul epic liceu 10,00 17 0 kb
Propozitia subordonata predictiva liceu 3,25 17 0 kb
Destinul omului de geniu in creatia eminesciana liceu 10,00 4 0 kb
Subiectul operei liceu 6,00 16 0 kb
Gramatica liceu 6,00 26 0 kb
Familia liceu 5,50 22 0 kb
Comentariu stilistic al poeziei liceu 5,50 27 0 kb
George Cosbuc liceu 10,00 23 0 kb
Top download la Romana
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
Comentariu Izvorul Noptii liceu 6,03 1,675 0 kb
La Medeleni liceu 4,00 1,636 0 kb
Verbul liceu 4,88 1,630 0 kb
Rezolvare varianta 33 Limba Romana liceu 4,12 1,455 0 kb
Domnul Trandafir liceu 4,78 1,246 0 kb
Prostia omeneasca liceu 5,51 1,242 0 kb
Date biografice despre Tudor Arghezi liceu 4,72 1,202 0 kb
Tinerete fara batranete si viata fara de moarte de Petre Ispirescu liceu 4,40 1,091 0 kb
Latinitate si dacism liceu 5,16 1,073 0 kb
Imaginile artistice liceu 4,69 1,062 0 kb
Categorii referate
Administratie
Agronomie
Alimentatie publica
Anatomie
Arta
Asistenta sociala
Astrologie
Astronomie
Automatica
Biologie
Chimie
Comert
Confectii
Contabilitate
Diverse
Drept
Ecologie
Economie
Educatie fizica
Educatie sexuala
Engleza
Filologie
Filosofie
Finante Banci
Fizica
Franceza
Geografie
Germana
Informatica
Istorie
Italiana
Jurnalism
Latina
Logica
Management
Marketing
Matematica
Mecanica
Medicina
Muzica
Pedagogie
Psihologie
Publicitate
Religie
Romana
Sociologie
Spaniola
Statistica
Stiinte politice
Tehnologie
Transporturi
Turism
Referate noi Top 10 Download
1. Avarul - Moliere - Romana
2. Rezolvare varianta 95 Limba Romana - Romana
3. Rezolvare varianta 94 Limba Romana - Romana
4. Rezolvare varianta 93 Limba Romana - Romana
5. Rezolvare varianta 92 Limba Romana - Romana
6. Rezolvare varianta 91 Limba Romana - Romana
7. Rezolvare varianta 90 Limba Romana - Romana
8. Rezolvare varianta 89 Limba Romana - Romana
9. Rezolvare varianta 88 Limba Romana - Romana
10. Rezolvare varianta 87 Limba Romana - Romana
cursuri
Copyright © 2013 - Referatul.ro - toate drepturile rezervate