cursuri online Referate
Referate
Referatul.ro » Referate » Mecanica » General Motors
General Motors
Marime: 0 kb        Pentru: Liceu        Nota: 10,00        Voturi: 2        Afisari: 1,230        Download: 39
Ti-a fost util acest referat? Te rugam sa-i dai o nota:
10,00 (2 voturi)
General Motors
1.PREZENTARE GENERALA
General Motors a fost fondata in anul 1908 de catre W.C. Durant, care alaturi de Henry Ford au pus bazele industriei automobilistice in America si nu numai.
General Motors reprezinta cea mai mare companie privata cu profil industrial din lume. Povestea ei domina secolul prezent si include o mare parte a dezvoltarii moderne a artelor ingineresti.
Corporatia multinationala detine un procent important din productia mondiala de locomotive si produse electrice de uz casnic.
Dar General Motors este in principal un producator de automobile fiind reprezentata pe piata de marci cum ar fi: Chevrolet, Pontiac, Oldmobile, Buick, Cadillac,etc.
Adaptarea la caracterul distinct al pietei automobilistice din America, a fost un moment critic si complex in dezvoltarea companiei. Daca in schimb a participat la crearea stilului in America in ceea ce priveste automobilele personale, acest lucru s-a realizat prin interactiune intre companie si consumatori.
Automobilul a oferit una dintre cele mai mari oportunitati in domeniul indutrial din timpurile noastre. General Motors a avut sansa sa fie la baza acestui fundament. Mai mult decat atat, automobilul, prin faptul ca a dat posibilitatea companiei sa fie la curent cu dezvoltarea motorului cu combustie interna, i-a ajutat sa fie pionieri in domenii cum ar fi producerea avionelor sau a locomotivelor.
Modul de oraganizare este caracterizat printr-o coordonare perfecta a polticilor General Motors si o descentralizare a administratiei.Personalitatea individului aici detine un loc important , atat de important incat de multe ori este necesar sa construiesti o noua divizie in jurul unei persoane (sau mai multor persoane), decat sa gasesti locul potrivit acestei persoane in cadrul companiei.
General Motors are peste 1 milion de actionari, in jur de 600.000 de angajati iar profitul are o valoare medie de 1,46 bilioane dolari.
Sloganul companiei General Motors este :“We do things in a big way”.
2.ELEMENTE TEORETICE
Ma voi limita doar la notiunile teoretice care vor interveni in acest studiu de caz.
Distributia internationala reprezinta activitatile ce se desfasoara si relatiile ce se stabilesc intre parteneri situati pe piete diferite in vederea punerii marfii la dispozitia consumatorilor sau utilizatorilor straini.
Reteaua internationala de distributie este un aparat economic format din lanturi de agentii, institutii,unitati operative si firme specializate intre care se stabilesc relatii in scopul transferarii marfurilor de la producator la consumatorii sau utilizatorii existenti pe pietele internationale.
Canalul de distributie international reprezinta itinerariul pe care se deplaseaza marfa de la producator la consumatorii sau utilizatorii finali de pe pietele internationale.
Practica internatinala in domeniul distributiei a consacrat doua modalitati de constituire a canalelor de distributie.
Prima modalitate este a canalelor de distributie internationala indirecte. Acestea sunt caracterizate de interventia intermediarilor.
Intermediarii joaca un rol important in realizarea schimburilor economice internationale datorita avantajelor pe care le ofera. Aceste avantaje decurg din baza tehnico-materiala de care dispun, din relatiile lor cu autoritatile locale si nationale, si cu consumatorii si utilizatorii straini s8i din posibilitatile de a-si asuma o parte din activitatile si riscurile inerente afaceriloe economice internationale.
Distributia internatinala cu intermediarii este limitata de faptul ca, datorita interpunerii lor intre producatorii si consumatorii straini, pot aparea probleme legate de operativitatea negocierii si incheierii tranzactiilor si de transmiterea informatiilor pe piata producatorului, ceea ce poate afecta capacitatea de adaptare a acestuia la cerintele pietelor internationale.
Intermediarii care intervin in distributia internationala indirecta pot fi impartiti in urmatoarele categorii: membri internationali ai canalelor ( intermediari internationali) si membri indepedenti ai canalelor de distributie de pe piete externe (locale).
Dintre membrii independenti ai canalelor de distributie, dealerii sunt tipici in distributia telefoanelor mobile si a autoturismelor. Dealerii sunt firme care vand fie bunuri industriale, fie bunuri de consum de folosinta indelungata direct utilizatorilor. De regula, ei sunt independenti, dar furnizorii straini participa uneori la capitalul de care dispun dealerii. Caracteristica dealerului este specializarea pe un produs-pivot din ale carui vanzari provin majoritatea vanzarilor sale, la care se pot adauga si alte cateva produse.
Motivarea membrilor canalelor de distributie reprezinta un aspect principal al politicilor de distributie internationala. Firma poate utiliza o gama variata de instrumente si modalitati cum ar fi:
Instrumentele financiare cuprind stimulente cum sunt marjele de adaos, provizioane si conditii particulare referitoare la latura financiara a aranjamentelor contractuale si premii. Marjele de adaos mai ridicat sunt o modalitate de stimulare puternica, mai ales pentru distribuitorii independenti.
Atunci cand rezultatele obtinute sunt foarte bune, cei mai eficienti membri ai canalelor pot fi premiati, ceea ce constituie, pe de o parte, recunoasterea muncii lor, iar pe de alta parte, un motiv in plus atat pentru ei cat si pentru ceilalti membri ai canalelor sa-si intensifice eforturile.
Instrumentele de scolarizareajuta in mod considerabil atat motivarii, cat si controlului membrilor canalelor. Pe de o parte, acestia se simt mai motivati in urma instruirii si perfectionarii, iar pe de alta parte, ei pot fi mai bine controlati in urma procesului de pregatire. Datorita scolarizarii permanente, firma producatoare asigura functionarea mai buna a memebrilor canalelor prin cunoasterea produselor, a metodelor de comercializare si a politicilor firmei. Instruirea si perfectionarea se pot face atat pe piata unde isi desfasoara activitatea membrii canalelor, cat si la sediul firmei producatoare.
Instrumentele de informare si comunicare presupun constituirea unor sisteme de informare reciproca, editarea si distribuirea de publicatii, vizite si schimb de persoane. Motivarea membrilor canalelor si marimea efortului lor facut pentru produsele firmei sunt sprijinite de un flux informational biunivoc intre exportator si distribuitori. Daca strategia de marketing a firmei depinde de efortul facut de membrii canalului pentru a dezvolta piata sau sa impinga produsul catre consumatori prin canal, atunci trebuie desfasurata o activitate sustinuta de sprijinire ba vanzarilor. Vizitele periodice la partenerii de distributie, inclusiv cele private- la ei acasa- pot avea efecte favorabile asupra motivarii si controlului acestora. In plus, prin intermediul vizitelor, firma poate rezolva dificultatile si poate intari relatiile cu membrii canalelor. Prin asemenea vizite personale, firma poate identifica si alte cai pentru a-I ajuta si srijini pe membrii canalelor de distributie. Efectuarea unei publicitati eficiente de catre producator poate ajuta membrii canalelor sa vanda produsele acestuia, ceea ce conduce la cresterea vanzarilor si, adesea, la acordarea unei mai mari atentii liniei sale de produse.
Alte referate Mecanica
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
Confortul si siguranta automobilului Mercedes clasa S Liceu 10,00 46 0 kb
Proiectarea ambreiajului unui automobilul Liceu 7,00 141 0 kb
Clasificarea automobilelor Gimnaziu 3,33 113 0 kb
Industria Automobilelor Liceu 6,00 52 0 kb
Primul automobil Horch Liceu 5,00 43 0 kb
General Motors Liceu 10,00 39 0 kb
Istoria automobilului Liceu 6,00 50 0 kb
Notiuni generale despre automobile Liceu 6,00 67 0 kb
Istoria Automobilului II Liceu 10,00 71 0 kb
Industria constructoare de automobile Liceu 2,63 107 0 kb
Top download la Mecanica
Titlul referatului Pentru Nota Download Marime
Proiectarea ambreiajului unui automobilul Liceu 7,00 141 0 kb
Clasificarea automobilelor Gimnaziu 3,33 113 0 kb
Industria constructoare de automobile Liceu 2,63 107 0 kb
Istoria Automobilului II Liceu 10,00 71 0 kb
Notiuni generale despre automobile Liceu 6,00 67 0 kb
Industria Automobilelor Liceu 6,00 52 0 kb
Automobilul Liceu 7,33 51 0 kb
Istoria automobilului Liceu 6,00 50 0 kb
Confortul si siguranta automobilului Mercedes clasa S Liceu 10,00 46 0 kb
Primul automobil Horch Liceu 5,00 43 0 kb
Categorii referate
Administratie
Agronomie
Alimentatie publica
Anatomie
Arta
Asistenta sociala
Astrologie
Astronomie
Automatica
Biologie
Chimie
Comert
Confectii
Contabilitate
Diverse
Drept
Ecologie
Economie
Educatie fizica
Educatie sexuala
Engleza
Filologie
Filosofie
Finante Banci
Fizica
Franceza
Geografie
Germana
Informatica
Istorie
Italiana
Jurnalism
Latina
Logica
Management
Marketing
Matematica
Mecanica
Medicina
Muzica
Pedagogie
Psihologie
Publicitate
Religie
Romana
Sociologie
Spaniola
Statistica
Stiinte politice
Tehnologie
Transporturi
Turism
Referate noi Top 10 Download
1. Primul automobil Horch - Mecanica
2. Istoria Automobilului II - Mecanica
3. General Motors - Mecanica
4. Proiectarea ambreiajului unui automobilul - Mecanica
5. Confortul si siguranta automobilului Mercedes clasa S - Mecanica
6. Clasificarea automobilelor - Mecanica
7. Automobilul - Mecanica
8. Industria constructoare de automobile - Mecanica
9. Notiuni generale despre automobile - Mecanica
10. Istoria automobilului - Mecanica
cursuri
Copyright © 2013 - Referatul.ro - toate drepturile rezervate